Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Smarta lösningar för alla

Våra kunder väljer att erbjuda Företagkort 365 till sina medarbetare på olika sätt. Här kommer några tillvägagångssätt som är vanliga bland våra kunder.

Nettolöneavdrag
Företaget lägger ut kostnaden för ett årskort och den anställde betalar sedan kortet via avdrag på lönen varje månad. Vinsten för arbetsgivaren är att man bättrar på företagets miljövinster och får nöjdare medarbetare och ge en uppskattad service utan någon egentlig kostnad. Den anställde reser tolv månader till priset av tio och slipper tänka på sitt kort under ett helt år. Att erbjuda sina anställda att genom månatligt nettolöneavdrag under ett år avbetala Företagskort 365 kan räknas som en löneförmån. Detta om den anställde inte betalar en månatlig ränta som minst motsvarar statslåneräntan når lånet togs upp plus f.n. en procentenhet. Om den anställde inte betalar någon ränta, ska en ränta beräknat på kapitalbeloppet aktuell månad motsvarande statslåneräntan när lånet togs upp plus f.n. en procentenhet tas upp som en löneförmån

Löneförmån

Företaget kan ge kortet till den anställde som kan nyttja det både privat och i tjänsten. Den anställde betalar endast förmånsvärdet som motsvarar 30-60% av kortets värde som förmånsskatt beroende på medarbeterens skattetabell. Kostnaden beror på den anställdas inkomstskatt, men hur man än gör så sparar den anställde flera tusen kronor varje år.

Tjänstekort

Företag kan köpa våra populära årskort, Företagkort 365 för tjänsteresor. På så sätt kan alla på jobbet resa smart och billigt i tjänsten. Kortet ligger i receptionen och den som behöver resa i tjänsten kvitterar enkelt ut kortet. Kortet finns i olika versioner beroende på vart du vill resa, allt från Göteborg till hela regionen runt.

Bra att veta 
Den skattemässiga behandlingen av varje skattskyldig beror på den skattskyldiges speciella situation. Varje skattskyldig bör rådfråga oberoende skatterådgivare om de skattekonsekvenser som köpet av Företagskort 365 kan medföra för den skattskyldiges del.

 

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val