Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Enkelbiljetter

Här kan du beställa enkelbiljetter som gäller inom en viss kommun eller tätort. Korten som har ett namn på en specifik ort kan endast aktiveras i det området som står på dem. Korten tätort eller kommun är giltiga i den kommunen eller tätorten där de aktiveras. 

För kort som är giltiga i en zon gäller biljetten i 90 minuter (gäller även ToV) och för kort som är giltiga i flera zoner gäller biljetten 180 minuter (gäller bara GMP). Under biljettens giltighet får du göra så många byten du vill inom giltig zon och påbörjad resa får slutföras även efter det att bytestiden gått ut. Biljetten aktiveras när kortet visas upp för en kortläsare på något av våra fordon. Biljetterna gäller bara på de fordon där Västtrafiks enkelbiljetter gäller. 

En enkelresa laddas på ett kort och måste aktiveras inom ett år. Sista giltighetsdagen framgår på kvittot du får eller på kortet.

Beställningsblankett för Enkelbiljetter 2017. (pdf-fil, öppnas i nytt fönster)

1- och 3-dygnsbiljetter

Här kan du beställa biljetter som är giltiga i 1 eller 3 dagar (24 samt 72 timmar från klockslaget då biljetten aktiveras). Biljetten aktiveras när kortet visas upp för en kortläsare på något av våra fordon. Om du ska resa med SJ, NSB, Tågab eller Öresundståg, be bussföraren eller försäljningsställe att skriva ut en kortinspektion så att tågpersonal kan se att biljetten på Västtrafikkortet är aktiverad och giltig.

Biljetten måste aktiveras inom 90 dagar, sista aktiveringsdatum framgår på kvittot du får eller på kortet.  

Beställningsblankett för 1- och 3-dygnsbiljetter 2017. (pdf-fil, öppnas i nytt fönster)

Kontoladdning och värdecheckar

Här kan du beställa kontoladdning och värdecheckar för påfyllning. Första gången du beställer en kontoladdning väljer du det belopp du vill att Västtrafikkortet ska vara laddat med och om kortet ska vara inställt på vuxen eller skolungdom. Kortet kan sedan ändras om du önskar en annan profil. Det kan du göra genom att besöka ett försäljningsställe, en Västtrafikbutik eller fråga en förare. En pant på 50 kr tillkommer per kort. Korten kan max vara laddat med 1 500 kr.

När du vill ladda mer pengar på ert kort beställer du värdecheckar som löses in hos något av våra försäljningsställen (ej ombord på våra fordon). Giltigheten på checkarna finns tryckta på dem och de går ej att använda efter detta datum.

Beställningsblankett för Kontoladdning och Värdecheckar 2017. (pdf-fil, öppnas i nytt fönster)

Periodkort kommun

Här kan du beställa ett Västtrafikkort laddat med valfri period inom en kommun. Perioden ligger vilande på kortet och aktiveras första gången det visas upp för en kortläsare. 

Alla periodkort kommun gäller under 30 dagar från och med första aktiveringsdagen, förutom Göteborg 90 dagar som gäller i 90 dagar. Om du reser med fordon som saknar kortläsare behöver du en kortinspektion (en utskrift som visar att kortet är giltigt). En kortinspektion kan du få på våra försäljningsställen eller ombord på de flesta av våra fordon. 

Periodkortet måste aktiveras inom 180 dagar. Sista aktiveringsdatum framgår på kvittot som medföljer vid leverans.

Beställningsblankett för Periodkort kommun 2017. (pdf-fil, öppnas i nytt fönster)

Periodkort Tätort och övriga områden

Här kan du beställa Västtrafikkort laddat med en period som är giltig inom en tätort eller övrigt område. Perioden ligger vilande på kortet och aktiveras första gången det visas upp för en kortläsare. Beställer du periodkort Regionen Runt Xtra och Fritid 100 dagar måste startdatum anges vid beställning, tidigast 10 dagar efter beställningsdatum.

Alla periodkort tätort och övriga områden gäller 30 dagar från och med första aktiveringsdagen, förutom Fritid 100 dagar som gäller 100 dagar. Om du reser med fordon som saknar kortläsare behöver du en kortinspektion (en utskrift som visar att kortet är giltigt). En kortinspektion kan du få på våra försäljningsställen eller ombord på de flesta av våra fordon.  

Periodkortet måste aktiveras inom 180 dagar. Sista aktiveringsdatum framgår på kvittot som medföljer vid leverans.

Beställningsblankett för Periodkort tätort och övriga områden 2017. (pdf-fil, öppnas i nytt fönster)

Värdecheckar för påfyllning Kommun

Här kan du beställa värdecheckar för att fylla på Västtrafikkort med en viss period som är giltig inom en kommun. Värdechecken löses in hos något av våra försäljningsställen (ej ombord på våra fordon). Värdecheckarna för Kommunladdning har ingen speciell produkt tryckt på sig utan en eller flera checkar motsvarande summan för periodkortet levereras ut.

För mer information om Periodkort kommun se informationsrutan ovan. Giltigheten på checkarna finns tryckta på dem och de går ej att använda efter detta datum.

Beställningsblankett för Värdecheckar för påfyllning kommun 2017. (pdf-fil, öppnas i nytt fönster) 

Värdecheckar för påfyllning Tätort eller övriga områden

Här kan du beställa värdecheckar för att fylla på ett Västtrafikkort med en period giltig i tätort eller övriga områden. Värdechecken löses in hos något av våra försäljningsställen (ej ombord på våra fordon). Värdecheckarna för Tätort- och övriga områdesladdningar har ingen speciell produkt tryckt på sig utan en eller fler checkar motsvarande summan för periodkortet levereras ut.

För mer information om Periodkort Tätort och övriga områden se informationsrutan ovan. 

Giltigheten på checkarna finns tryckta på dem och de går ej att använda efter detta datum.

Beställningsblankett för Värdecheckar för påfyllning tätort eller övriga områden 2017. (pdf-fil, öppnas i nytt fönster) 

Turist- och besökskort

Här kan du beställa biljetter för turister och besökare. På den här blanketten finns en sammanställning av de mest populära korten för besökare och turister. För mer information angående de olika typerna av biljetter se informationsrutorna per biljett ovan. 

Beställningsblankett för Turist- och besökskort 2017. (pdf-fil,öppnas i nytt fönster)

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val